Duurzaam opwekken

Energie opwekken met zonne energie

De zon is duurzame, kosteloos en schoon als bron voor uw energie productie. Hoewel in Nederland de zon niet altijd schijnt, komt er nog altijd genoeg energie van de zon om zonnepanelen te laten werken. Zelfs als de zon achter de wolken zit.
Zonnepanelen zijn steeds meer de vinden op de Nederlandse daken. Energie produceren met zonne-panelen is sinds 2012 naast het milieu ook een leuke financiële investering. U kunt de energie van de zon gebruiken voor:

  • Elektriciteit (zonnepanelen)
  • Centrale verwarming (zonneboiler)
  • Warm water (zonneboiler)





Verwarmen en koelen met Aardwarmte

Zelf energie opwekken om aardwarmte te gebruiken voor verwarming en koeling. Beide is mogelijk in Nederland. Dit is een duurzaam en schoon alternatief voor verschillende andere energiebronnen.
Aardwarmte
wordt vooral gebruikt voor verwarming en verkoeling van ruimtes. Zo kun je diep in de grond warm water oppompen en dit in een ruimte laten circuleren. Verkoeling kan plaatsvinden door de te vele warmte weg te pompen. Deze vorm van energie is erg duurzaam door gebruik te maken van de aanwezige energie van de aarde. De pomp die wordt gebruikt verbruikt in verhouding met de levering, heel weinig energie.

Benodigdheden aardwarmte productie:

  • Een bron met systeem
    (enorme diepte is vaak niet nodig.)

  • Een warmtepomp.
  • Een wand of vloersysteem voor afgifte van de energie.

Het bronsysteem is het systeem waar de aardwarmte door heen stroomt. Dit kan zowel water of lucht als energiedrager hebben. De warmtepomp pompt de energiedragende massa van lucht of water uit de aarde door het systeem naar het afgiftesysteem in huis. Een pomp die 0,5 kWh aan elektriciteit verbruikt kan het vijfvoudige aan bruikbare warmte produceren.

We verbruiken allemaal energie, de een iets meer dan de ander. U neemt stroom af van een energieproducent waar ueen bepaalde prijs voor betaald. Maar wist u dat u ook zelf energie kunt produceren? Dit kan bijvoorbeeld met
Een windmolen,  met zonne-panelen   of via  aardwarmteDe energie die u zelf niet gebruikt levert u weer terug aan het stroomnet. Voor de terug geleverde stroom krijgt u een vergoeding van de energiemaatschappij.

Bij het zelf produceren van  duurzame energie komt geen broeikasgas zoals CO2 vrij. Zelf energie opwekken is daarom veel beter voor het milieu en bent u gegarandeerd van 100% eigen, groene stroom. U als particulier kunt zonder veel kennis zelf thuis energie gaan opwekken. Met diverse subsidieregelingen kan zelf energie opwekken een interessante investering zijn (voor de portemonnee en milieu).



Zelf energie opwekken met windenergie

De wind is net als de zon een onuitputtelijke energiebron. Een wind die u kan voorzien van groene stroom en euro's Ook wanneer u even geen stroom verbruikt. Windenergie begint de zonnepanelen voorbij te gaan wat betreft het op te wekken vermogen. Ze zijn over het algemeen klein en op bijna elke lokatie te plaatsen. U heeft geen dakvlak op het zuiden te hebben en heeft weinig last van schaduw. Tegenwoordig zijn er allerlei formaten windmolens verkrijgbaar tegen zeer scherpe prijzen. U zoekt een formaat windmolen voor bij uw huis? Dat kan! Een kleine windmolen voor particulier gebruik kan met een briesje een enkele kilowatt opleveren. Kleine windmolens ( tot 1,5m2 in doorsnede) mogen in nagenoeg alle gemeenten in nederland vergunningsvrij geplaatst worden. Mits deze aan een aantal eisen voldoet ( geluidsnormen). wilt u een grotere molen plaatsen dan zult u een omgevingsvergunning bij de gemeente moeten aanvragen. 



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin